T23 Villa

A természet és a város ritkán találkozik ennyire költőien, ennyire szerencsés módon felkínálva a metropolisz és a buja erdő látványát egy sűrű pillanatban.

A meredeken lejtő telek ráborul a szemközti oldal erdő borította domboldalára, a völgy felett zavartalanul látjuk az évszakonként változó természetet. A telek azonban még egy irányba lejt, a város felé, melyre olyan szögből tekintünk le, ahogy leginkább szeretünk: Budapest fényei és főbb nevezetességei felsejlenek a távolban.

A helyzet kiváltsága, hogy a telekre a városból érkezünk, de az erdőből megyünk be.
Ilyen helyre nem lehet házat tervezni. Itt az építész feladata annyi, hogy figyeljen. Élvezze azt, amit a hely maga már megtervezett. Ezután, egyetlen nagyon fontos dolga marad, hogy ne rontsa el azt a tökéletességet, amit ajándékba kapott.

Annyira könnyű ez, mint egy lebegés, annyira magától értetődő, mint a tiszta tó tükrén tükröződő parti fák és a lemenő napsugarak.

Ezért is volt evidens válasz a lebegő, aranyló napfényben megcsillanó, környező természetet visszatükröződő tömeg megformálása.

Arch: Reisz Á., Varga K. K., Arató L., Juhász J.
Ph: Jaksa Bálint, Reisz Ádám

VÖRÖS TONHAL STEAK MANGÓS AVOKÁDÓ SALÁTÁVAL & REBARBARÁS GIN KOKTÉL

Forrósítsuk fel a serpenyőt zsiradék hozzáadása nélkül, közben sózzuk, borsozzuk a halat. Rakjuk bele az olívaolajat a forró serpenyőbe és óvatosan tegyük bele a serpenyőbe a halat. Oldalanként két és fél percig süssük.

A megtisztított és felkockázott avokádót meglocsoljuk egy citrom levével, majd hozzákeverjük a felkockázott mangót, snidlinget, koriander levelet és egy kis chilit, majd megszórjuk pirított fenyőmaggal. Kehely formájú salátalevelekbe halmozzuk és a tonhal mellé helyezve tálaljuk.