villa d'oro

Budapest egyik legelegánsabb telkére készült ez a koncepció Városi Gábor felkérésére. Örömmel kerestünk válaszokat a nagyvonalú tervezési program kérdéseire, melyben a város egyik legnagyobb presztízsű beruházásának előkészítési fázisához járultunk hozzá.

A tervet az FBI studio égisze alatt készült, Reisz Ádám vezetésével. A koncepció nagy alapterületű, luxusingatlanok kialakítását mutatja be, oly módon hogy az ősfás terület növényzetének nagy része nemcsak érintetlenül megmaradt, de az építészeti arculat szerves részévé is vált.

A koncepció 6 luxuslakás kialakítását javasolta, melyek mindegyike saját kertkapcsolattal és panorámával rendelkezik. A tömegek rézburkolatba csomagolt megtört dobozai aranyló fényben tükrözték vissza az ősfás park fái között beszűrődő fényeket, az épületek öbleiben kialakuló teraszok a magas-élet és a természet kompromisszummentes találkozásában várták a nehéz nap után pihenésre vágyó elegáns lakóikat.

Annak ellenére, hogy megvalósításra másik tervet választott végül a beruházó, úgy véljük joggal lehetünk büszkék a megteremtett építészeti világra.

Arch: Reisz Á., Varga K. K., Fernezelyi G.,
©: Fbis
Ph: Bujnovszky Tamás