rmr2 villa

Örömzene

Ha az építészet megfagyott muzsika, akkor minden bizonnyal létezik olyan megbízás, melynek teljesítése örömzenélés. Ilyen élményben volt része Basa Péternek és Reisz Ádámnak, mikor teljesen belemerültek a Balatonszéplak-Alsóra készülő családi ház terveibe. A kis munka minden ízében elmélyedtek, minden részletét alaposan átgondolták és minden percét élvezték. 

– Építészfórum

A házat igen egyszerű tömeg- és formaképzés jellemzi: az emelet faburkolatú, két rövidebbik végén egy-egy karakteres loggiával, ezalatt a földszint egyszerű nyersbeton falakból és pillérekből, valamint sok üvegfelületből áll. A formálás puritán, mentes mindenfajta túlzástól. A lebegő, nemesfával burkolt, rozsdamentes fém kiegészítőkkel ellátott emelet némiképpen a szép, régi balatoni vitorlás hajókra enged asszociálni – az építészet sajátos eszközeivel.

Arch: Basa P., Reisz Á.
©: Fbis
Ph: Batár Zsolt
A projekt Reisz Ádám építész személyes referenciájaként szerepel

LÁVAKÖVÖN SÜLT SÜLLŐ & SKIZO BORÁSZAT, HEGYEINK-KÉKNYELŰ

Beirdalt halat süthetünk szabadtűzön felforrosított bazaltköveken is. Válasszunk vastagabb, lapos lávakövet, ami eléggé felforrósodik mire leég a tábortűz, hogy a gyorsan sülő halat elkészíthessük. Fűszernek durvára tört borsot és nagy szemű sót használjunk, sülés közben kéknyelűvel kenegessük a halunkat. Házi tartárral vagy Remoulade mártással kínáljuk.